Rostad morot med fetaostsallad

koket.se
Rostad morot med fetaostsallad
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Rostad morot med fetaostsallad

8 ingredienser

30 m

Den här rätten bestående av rostad morot, feta- och kaprissallad, avokado och rostade mandlar är en riktig fullträff!

Se Therese Elgquist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg knippmorot
  • 200 g ost (smulbar så som fetaost eller vegansk variant)
  • 0,5 knippe marokansk mynta (eller 0,5 kruka vanlig mynta)
  • 1 burk kapris (liten)
  • 1 avokado
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär bort blasten från morötterna och lägg morötterna i en ugnsform. Blanda med lite olja.
  3. Rosta morötterna i ugnen i 20-25 minuter tills de mjuknat men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
  4. Smula osten, finhacka mynta och häll av kaprisen. Blanda ihop de tre ingredienserna och smaka av med svartpeppar.
  5. Dela, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar samt rosta mandlarna.
  6. Skär de större morötterna på mitten på längden.
  7. Lägg upp morötterna på ett fat och toppa med salladen och avokado. Strö slutligen över mandlar.