Rostad paprika- och tomatsoppa

Malin Söderström

Rostad paprika- och tomatsoppa

10 ingredienser

30 m

Den här smakrika soppan är riktigt god att servera en varm sommardag med krispiga krutonger till.

Ingredienser

portioner
  • 10 tomater (medelstora mogna)
  • 4 röda paprikor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • 5 dl vatten (beroende på hur tjock man vill ha soppan)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär tomater, paprika och chili i grova bitar. Skala lök och vitlök och skär i bitar.
  2. Lägg allt på en ugnsplåt, ringla över olivolja och salta lätt. Rosta i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
  3. Mixa sedan alltsammans och späd med vatten. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Kan vara gott att avrunda med lite honung.
  4. Kyl soppan och servera väl kyld en varm sommardag med krutonger.