Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone
Foto: Zeta

Rostad sockerkaka med jordgubbar och mascarpone

6 ingredienser

30 min

Har du en bit sockerkaka kvar? Rostad, tillsammans med jordgubbar, mascarpone och balsamico blir den en ljuvlig efterrätt!

Zeta Mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar, delade
  • 1 msk florsocker
  • 2-3 msk Zeta Balsamico Mango
  • 2-3 msk Zeta mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 4 skivor sockerkaka, skuren i tärningar

Gör så här

  1. Marinera jordgubbarna i 1 msk florsocker och hallonbalsamico.
  2. Vispa marscaponeosten med 2 msk florsocker.
  3. Rosta sockerkakstärningarna i ugn på 150 grader tills de är helt torra, det tar ca 20 minuter.
  4. Lägg upp i en skål.
  5. Pudra med lite extra florsocker innan servering.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Balsamicomarinerade jordgubbar zeta NY

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer