Rostad zucchini och aubergine med grön curry och jordnötter

koket.se
Rostad zucchini och aubergine med grön curry och jordnötter
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Rostad zucchini och aubergine med grön curry och jordnötter

15 ingredienser

40 min

Vegansk lättlagad rätt med rostade grönsaker och en jättegod hemgjord grön curry med kokosmjölk. Bjud med ris och jordnötter.

logo
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Se Thomas Sjögren laga receptet

Ingredienser

portioner

Rostad zucchini och aubergine

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • salt

Grön curry

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 3 cm citrongräs
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 2 limefrukter
  • 3 cm färsk ingefära
  • 300 ml kokosmjölk
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk kokosolja (eller matolja)

Till servering

  • 2 dl salta jordnötter
  • 4 port jasminris, kokt

Gör så här

Rostad zucchini och aubergine

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Skär zucchini och aubergine i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker form. Salta och blanda med olivolja.
  3. Rosta grönsakerna i ugnen på ca 25-30 minuter.

Grön curry

  1. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka citrongräset.
  2. Fräs allt i kokosolja i en kastrull. Häll på kokosmjölken och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter.
  3. Finriv skalet på limen och pressa ut saften. Tillsätt limeskal, saft och koriander i såsen.
  4. Ta från värmen och mixa slätt. Smaka av med salt.
  5. Servera med kokt ris och jordnötter.

Glöm inte att matsortera skal från lök och ingefära samt rester från chili, koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina rostade grönsaker med grön curry. /Köket-redaktionen