Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

POPULÄRT
koket.se
Rostade rödbetor med chorizo och harissasås
Foto: TV4
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

17 ingredienser

1 h 20 min

Rödbetor och chorizokorv rostas först tillsammans i ugn för att sen serveras med en krispig sallad på silverlök och persilja samt en het yoghurtsås.

logo
Tareq Taylor profil ny

Se Tareq Taylor laga receptet

Ingredienser

portioner

Rostade rödbetor

  • 4 rödbetor (stora)
  • 3 chorizokorvar
  • 2 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 kvist rosmarin

Löksallad

  • 1 silverlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka mynta
  • 2 tsk sumak
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk harissa (justera mängd efter hur het du vill ha den)
  • 1 citron, saft och lite rivet skal
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skala rödbetorna. Lägg dem på en plåt och baka dem hela i ugnen i ca 1 timme tills de är mjuka rakt igenom.
  3. Dela rödbetorna i bitar och lägg dem på en plåt eller i en form. Ringla över honung och olivolja. Repa rosmarinbladen och strö dem över betorna. Blanda runt.
  4. Skär korvarna i stora bitar och lägg dem utmed formens kant. Ugnsstek alltihop i ca 15 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen.
  6. Skala och skiva löken tunt. Hacka persilja och mynta och blanda samman med övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta ut rödbetor och korv ur ugnen. Servera direkt med löksallad och yoghurtsås.