Skär chorizon i mindre bitar. Stek den på låg värme i olivoljan så fettet från korven smälter.
Häll vatten i en skål och pressa i citronsaft (citronsaften gör att svartroten inte blir brun).
Skala svartroten och lägg den i citronvattnet. Skär svartroten i mindre bitar och lägg dem på en plåt.
Häll på fettet från chorizon och rosta svartrötterna i en ugnen ca 25 minuter.
Mandel och paprikakräm
Rosta mandeln i ugnen (180 grader varmluft) ca 10 minuter.
Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Stek paprikan på hög värme i olivoljan i en stekpanna. När paprikan fått färg, sänk värmen och tillsätt de skalade vitlöksklyftorna. Stek ca 3 minuter innan du tillsätter vinägern. Låt koka ihop.
Mixa paprikorna tillsammans med rostad mandel och vitlök i en matberedare eller med en stavmixer. Smaka av med salt.
Garnering
Halvera tomaterna. Skala och hyvla silverlöken fint. Placera svartrötterna, chorizon och krämen på ett fat. Toppa med sallad, tomater, lök och fetaost.