Rostat svampris

Rostat svampris
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostat svampris

8 ingredienser

45 m

Det här krispigt rostade svampriset är fullproppat med höstsmak. Perfekt att servera med en grönsallad och krämig aioli.

Ingredienser

portioner
  • 250 g karljohansvamp
  • 50 g smör
  • 2 bananschalottenlökar, finhackade
  • 3 dl carnaroliris
  • 50 g karljohansvamp, blötlagd och torkad
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • rosmarinkvist

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela svampen i bitar.
  3. Bryn svampbitarna i en gryta eller traktörpanna (som tål ugn) med smör i ca 8 minuter.
  4. Tillsätt lök och bryn i ytterligare 5 minuter.
  5. Tillsätt ris och stek i 5 minuter.
  6. Häll på buljongen och tillsätt den blötlagda svampen.
  7. Krydda med salt och lägg i rosmarin. Låt småputtra i 5 minuter på spisen.
  8. Ställ grytan i mitten av ugnen och rosta i 30 minuter.
  9. Ta ut och servera riset tillsammans med en grönsallad och eventuellt en klick aioli.