Rostbiff med krämig potatissallad

POPULÄRT
koket.se
Rostbiff med krämig potatissallad
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Rostbiff med krämig potatissallad

18 ingredienser

50 min

Stefans bästa recept på potatissallad är en krämig variant med smak av dill, kapris och vitlök. Tillsammans med färdigskuren rostbiff, inlagd pressgurka och krispiga krutonger blir det en middag med smak av sommar.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g rostbiff, i skivor

Potatissallad

  • 600 g potatis, skrubbad och kokt
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe färsk dill
  • 0,5 dl kapris
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 3 dl rapsolja

Pressgurka

  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Krutonger

  • 2 skivor levainbröd, tärnat
  • olivolja

Gör så här

Pressgurka

  1. Skär gurkan i skivor. Lägg ut dem i en djup tallrik, salta och ställ under press.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna helt.
  3. Häll av vätskan från gurkan och lägg gurkan i ättikslagen.

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnssäker form och vänd runt med lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 10 minuter.

Potatissallad

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten (1 msk salt per liter vatten). Häll av och låt svalna.
  2. Strimla salladslöken. Hacka dillen grovt. Skär potatisen i grova bitar. Lägg potatis, salladslök, kapris och hälften av dillen i en bunke.
  3. Mixa ihop yoghurt, ägg, vitlök och citronjuice. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Blanda ner yoghurtmajonnäsen i bunken med potatisblandningen, smaka av en sista gång med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera den krämiga potatissalladen med rostbiff och pressgurka. Toppa med krutonger.