Ugnsbakade rotfrukter blir underbart gott tillsammans med en fräsch fetaostkräm. Du tillagar och severar allt på en plåt vilket gör rätten väldigt smidig och snabb!
Ingredienser
400 g sötpotatis
300 g fast potatis
300 g pumpa
200 g morot
200 g rödbeta
200 g palsternacka
olivolja
torkad timjan
200 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
1 msk honung
grönkål
1 äpple
salt
svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkade timjan.
Tillaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Smula ner fetaosten i crème fraiche.
Blanda ner honung, salt och peppar.
Hacka grönkålen och äpplet.
Krama in olivolja och salt i grönkålen.
Strö grönkål samt äpple över plåten och klicka ut fetaostkrämen.