Rotfrukter med fetaostkräm

Rotfrukter med fetaostkräm
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Rotfrukter med fetaostkräm

15 ingredienser

30 m

Ugnsbakade rotfrukter blir underbart gott tillsammans med en fräsch fetaostkräm. Du tillagar och severar allt på en plåt vilket gör rätten väldigt smidig och snabb!

Ingredienser

portioner
  • 400 g sötpotatis
  • 300 g fast potatis
  • 300 g pumpa
  • 200 g morot
  • 200 g rödbeta
  • 200 g palsternacka
  • olivolja
  • torkad timjan
  • 200 g fetaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk honung
  • grönkål
  • 1 äpple
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och krydda med salt, peppar och torkade timjan.
  3. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
  4. Smula ner fetaosten i crème fraiche.
  5. Blanda ner honung, salt och peppar.
  6. Hacka grönkålen och äpplet.
  7. Krama in olivolja och salt i grönkålen.
  8. Strö grönkål samt äpple över plåten och klicka ut fetaostkrämen.