375 g fullkornsmjöl (chakkii atta, använd stenmalet fulkornsmjöl av vete)
1 tsk salt
250 ml vatten, fingervarmt
1 msk rapsolja
Gör så här
Blanda mjöl, salt, vatten och olja i en bunke.
Knåda och dra runt alltsammans med fingrarna i bunken till en smidig deg i 5–6 minuter.
Låt sedan degen vila i bunken med en fuktig duk i 30 minuter.
Knåda degen ytterligare några minuter.
Dela sedan upp degen i bitar som väger ca 35–37 g. Rulla bitarna till runda och släta bullar och lägg under duken.
Värm upp en stekpanna till medelvärme.
Mjöla en bulle i taget och kavla ut till tunna, jämna och runda bröd. Det är viktigt att bröden är jämnt utkavlade.
Lägg brödet i stekpannan i ca 30 sekunder tills du ser bubblor. Vänd brödet sedan om. Grädda andra sidan tills den börjar få gyllene färg (lite längre än den första sidan).
Vänd sedan tillbaka till andra sidan och tryck på brödet med en ihopvirad kökshandduk tills den börjar resa sig. Vänd sedan tillbaka till andra sidan och grädda lite till.
Pensla bröden med smör och lägg under under en handduk så de håller sig varma och mjuka.