Lägg lammbitarna på hushållspapper och klappa dem torra.
Blanda 1 msk currypulver med salt, malen ingefära och svartpeppar. Blanda sedan lammbitarna med kryddblandningen i en bunke.
Blanda silverlök, salladslök, vitlök, ingefära, kryddpeppar, timjan och 2 msk olivolja i en mixer och mixa till en slät puré. Blanda purén med lammet. Täck skålen och låt marinera i kylen över natten.
Fräs 2 msk currypulver i 2 msk olivolja tills det doftar. Fräs sedan lammet i omgångar så bitarna får vacker färg.
Lägg tillbaka lammbitarna i grytan och tillsätt vatten så det precis täcker, koka upp och låt sjuda i 45 minuter.
Tillsätt potatis och morötter och sjud ytterligare 45 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
Ta upp lamm och rotfrukter och koka ner vätskan till en krämig konsistens. Lägg sedan tillbaka lammet och rotfrukterna i vätskan och blanda.
Roti
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta till en smidig deg.
Slå in degen i plastfilm och låt vila i 15 minuter.
Dela degen i 6 bitar, tryck ut bitarna till 8 cm cirklar och pensla med olja samt pudra med mjöl. Lägg ihop bitarna två och två och pressa ut dem till 10 cm cirklar, pudra med mjöl och låt vila i 15 minuter. Kavla sedan ut till 20 cm cirklar.
Hetta upp en panna.
Pensla degbitarna med olja och stek tills små bubblor visar sig. Pensla med olja, vänd och stek ytterligare 1 minut.
Servering
Skeda upp lammcurry på varje roti, rulla ihop och servera med exempelvis koriander och limeklyftor.