Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig. Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen 1 timme.
Mandelfyllning
Blanda mandelmassa och smör till en slät smet med handen i en bunke, tillsätt 1 ägg och vetemjöl och blanda väl.
Topping
Dela bären på mitten eller i 4 beroende på storlek. Blanda strösocker med maizena och blanda sedan i det med bären och vänd runt försiktigt.
Gräddning
Sätt på ugnen på 200 grader varmluft.
Kavla ut degen till en rundel 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg mandelfyllning i mitten av den utkavlade degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över.
Lägg bären på mandelfyllningen. Vik över kanterna så att du bilda en fin ram. Pensla sidorna med ägg och strö över mandelflisor och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.