Klassiska franska små, mjuka kakor rullade i citron- och vaniljsocker.
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
kakor
100 g smör
100 g ägg [2 st]
65 g strösocker [0,75 dl]
10 g vaniljsocker [2 tsk]
120 g vetemjöl [2 dl]
3 g bakpulver [0,5 tsk]
25 g mjölk [0,25 dl]
Sockerblandning
45 g strösocker [0,5 dl]
1 vaniljstång
1 citron, zest
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader. Smöra och mjöla en madeleineform.
Bryn smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta i dem torra ingredienserna och blanda, häll i mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills du har en fin och slät smet.
Fyll formen med smeten, sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i 7-9 minuter, ta ut och låt svalna någon minut sen vänder du ur dom ur formen och rullar i sockerblandningen.
Sockerblandning
Dela vaniljstång och lägg i det med strösockret och skrubba, raspa i citronzest och blanda.