Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Ismaliya – ostkaka
Foto: TV4
Ismaliya – ostkaka
10
Spara
Av:
Roy Fares
,
Christina Saliba
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
Bakverk
Glutenfri bakning
Ingredienser
150 g osaltat smör
500 g mozzarellaost
250 g ricotta
Kataifi
1 msk rosenvatten
Sockerlag
1 msk apelsinblom
5 dl strösocker
4 dl vatten
citron
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Smörj och ströa en rund pajform, 24 cm i diameter.
Smält 150 g smör.
Klipp kataifidegen i små bitar, blanda ihop med det smälta smöret.
Fördela hälften av kataifidegen på botten av pajformen.
Tvätta mozarellan och riv den.
Blanda ut den med ricottaosten och rosenvattnet.
Fördela osten i ett jämt lager över kataifidegen.
Fördela resterande kataifideg över osten.
Grädda i 35-40 minuter i ugnen tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut pajen ur ugnen.
Låt stå några minuter.
Nu är det klart att servera! Häll över sockerlag efter smak på tallriken.
Sockerlagg
Koka ihop socker, vatten och citronsaften till 104 grader eller i 7 minuter.
Ställ åt sidan och smaksätt med apelsinblom.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut