Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och grädde i en kastrull och värm på tills alla
sockerkristaller har smält. Ställ åt sidan.
Rör ner smör i kryddblandningen och blanda tills smöret har smält. Sikta mjölet med bikarbonat i en bunke, tillsätt den smälta blandningen och rör tills allt är välblandat, överarbeta inte degen.
Låt degen vila ett dygn i kylskåpet.
Ta fram degen 1 timme innan utbakning.
Sätt ugnen på 190 grader.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord, stick ut önskade form och lägg delarna på en plåt med bakplåtspapper. Samla pepparkakor med samma storlek på samma plåt.
Baka pepparkakorna mitt i ugnen ca 8-10 minuter i 190 grader. Passa noga så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
Kristyr
Vispa äggvita och florsocker med en elvisp tills du har en fast och fluffig kristyr. Känns den för fast kan man tillsätta lite mer äggvita.
Färga kristyren med önskad färg (karamellfärg) fyll spritspåsar och dekorera.