Roys recept på stora, knapriga men ändå sega schweiziska chokladmaränger. Goda att äta som de är eller tillsammans med vispad grädde och bär. Eller varför inte göra en marängswiss med dem?
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält försiktigt i mikro eller över ett vattenbad.
Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en bunke. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills äggvitorna når en temperatur på 55-60 grader. Du kan känna med fingret om det finns sockerkristaller kvar, om det inte gör det då är det klart.
Ta bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen med en elvisp eller i maskin med visp ordentligt tills marängen är kall och fast, minst 10 minuter.
Ringla lite smält choklad på marängen och vänd runt 1-2 gånger så att marängsmeten blir marmorerad.
Använd dig av två skedar och klicka ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i ugnen 35-40 minuter. Stäng av ugnen och öppna luckan, sätt en träslev eller något liknande vid luckan så att du har en liten glipa. Låt marängerna stå där tills de har svalnat helt. Marängen skall förvaras torrt.