Smält smöret i en kastrull, smula kexen i en matberedare och tillsätt strösocker, kardemumma och det smälta smöret.
Platta ut botten i en springform 22 cm i diameter med bakplåtspapper under och grädda på 180 grader i 10 minuter, ta ut och låt svalna.
Jordgubbskräm
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka ihop jordgubbar med strösocker, vatten och citronsaft. Mixa med en stavmixer och sila så att du får en slät puré.
Blanda maizena och vatten i en liten skål. Koka upp allt igen och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuters tills du har en fin kräm.
Tag upp gelatinbladet och lägg i det i krämen och blanda, låt svalna.
Färskostmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda färskost och 50 g grädde i en bunke. Vispa 300 g grädde lättvispad. Lägg äggulor i en bunke, koka upp strösocker och vatten i 3 minuter och slå det över äggulorna medan du vispa kraftigt tills det är fluffigt och svalt.
Smält gelatinbladet försiktigt i mikron eller i en kastrull och blanda ner det i skummet. Blanda sedan i färkost och tillsist den lättvispade grädden.
Fyll springformen med mousse ovanpå botten, marmorera i kräm och rör försiktigt med en sked. Ställ i kylen minst 6 timmar så att den hinner sätta sig.