Rullad rotselleri med äpple och kaviar är lyxigt och gott att servera i helgen som en del av en buffé eller som tilltugg. Receptet ger dig ca 15-20 små munsbitar.
Skiva rotsellerin tunt på mandolin. Spara 100 g till rotsellerikuddarna.
Halvera äpplena.
Vacca rotselleri och äpple tillsammans i en påse och baka i ugnen med ånga i 20 minuter på 100 grader.
Klipp upp påsen och häll ner rotselleri och äpple i en mixer. Mixa tillsammans med Fluer de sel och guldpulver till en slät puré.
Passera och bred ut 1 mm tjockt på silipatmatta, baka på 90 grader i ugn utan fukt i ca 15 minuter.
Ta ut och skär i mindre längder, ca 8 cm långa och 7 cm breda. Rulla längderna runt ett nonstick metallrör med en diameter på 2,5 cm och baka i ugnen på 125 grader i ca 7 minuter.
Ättikslag
Koka upp alla ingredienser och låt svalna.
Kudde av rotselleri
Koka upp allt till ättikslagen och slå den över rotsellerin, låt stå och dra.
Lyft upp rotsellerin och skär arken i 5 cm långa längder. Spritsa ut crème fraîche på längderna, vik ihop och kantskär ändarna.