Rullader med svampfyllning

Rullader med svampfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rullader med svampfyllning

14 ingredienser

Delikata rullader med god gräddsås. Har du färska kantareller blir de ännu festligare.

Ingredienser

portioner
  • 8 lövbiffar
  • salt
  • peppar

Fyllning:

  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 100 g champinjoner, hackade
  • 4 tomater, skållade och skalade
  • 1 tsk körvel
  • 1 krm timjan

Sås:

  • 2 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 1-2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • arrowrot, och vatten
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter.
  2. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.
  3. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja. Servera med gelé eller lingon.