Vispa ägg och socker till dubbel storlek. Häll i mjölken och rör om.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd runt försiktigt.
Lägg ut ett bakplåtspapper i en plåt (30 x 40 cm) och häll ut smeten. Stryk ut den jämnt.
Baka av botten i mitten av ugnen i 6 minuter.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp ut den nygräddade botten. Låt svalna helt.
Smörkola
Koka socker, vispgrädde, salt och ljus sirap till 117 grader. Rör emellanåt med en träsked, speciellt mot slutet. Det gör ingenting om kolan tar lite färg i botten, det ger den bara mer karaktär.
Paddla smörkolan tills den svalnat något i en köksassistent och tillsätt sedan smöret i omgångar.
Fyll en spritspåse med en slät tyll (storlek 6) med kolan.
Fyllning
Mosa eller mixa bananen tills du har en slät kräm.
Vispa ihop smör, jordnötssmör, florsocker och vaniljsocker. Justera konsistensen med bananmoset tills den är bredbar.
Montering
Ringla smörkola över hela botten.
Bred ut fyllningen över smörkolan och rulla ihop till en rulltårta från den ena långsidan till den andra.