Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker
Foto: Dansukker

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

12 ingredienser

1 h

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker är en av sommarens godaste bakelser. Den är enkel att baka och är en klassiker till kaffet. Garnera gärna rulltårtan med torkad lavendel och strösocker.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Jordgubbsmousse

  • 100 g jordgubbar
  • 0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Garnering

  • 1 msk lavendel, torkad
  • 2 msk Dansukker Strösocker

Gör så här

Jordgubbsmousse

  1. Mixa jordgubbar till en puré och koka tillsammans med gelésocker i ca 1 minut. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna helt.
  2. Vispa grädden och vänd ner den kalla jordgubbsgelén. Ställ i kylskåpet minst 1 timme.

Rulltårta

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör om.
  3. Bred ut smeten på en långpanna med ett bakplåtspapper, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Garnering

  1. Blanda under tiden lavendel och socker, strö ut på ett bakplåtspapper.
  2. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd över den på det sockrade bakplåtspappret och låt svalna.
  3. Dra försiktigt bort pappret som rulltårtan bakats på och bre ut moussen jämnt över botten. Rulla ihop botten med hjälp av bakplåtspappret och ställ i kylskåpet innan servering.
TIPS!
Fler tips!
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer