Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter.
Tag ut rulltårtan ur ugnen. Strö ut socker på ett bakplåtspapper och stjälp försiktigt upp kakan så att ovansidan hamnar mot sockret.
Lossa försiktigt bakplåtspapperet som sitter fast i kakan. Låt svalna något.
Bred smörkräm och rabarbersylt över kakan och rulla ihop till en tight rulle. Börja från ena långsidan. Rulla sedan in rulltårtan i bakplåtspapperet med skarven nedåt. Låt vila en stund i kylen.
Smörkräm
Vispa smöret ljus och luftigt med socker.
Vispa ned äggula och fortsätt vispa en liten stund till.
Rabarbersylt
Skär rabarbern i fina slantar.
Koka upp hälften av rabarbern med socker, vatten och kardemumma. Låt småputtra så att rabarbern löser upp sig.
Rör ned resterande rabarber och ge bara ett kort uppkok så att det fortfarande finns lite bitar i.
Ställ att svalna. Passar så klart till mycket annat och går utmärkt att göra många dagar i förväg.