Rustik filmjölkslimpa med frukt och frön

Rustik filmjölkslimpa med frukt och frön Kungsörnen
Foto: Köket.se

Rustik filmjölkslimpa med frukt och frön

11 ingredienser

75 min + tid för blötläggning

Filmjölkslimpa är det perfekta brödet när du vill baka enkelt utan jäst. Den här limpan har en god sötma, härligt tuggmotstånd och rustik smak.

Baktips!
Kungsörnen Grahamsmjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Grahamsmjöl.

Läs mer

Ingredienser

portioner limpa
  • 3 dl Kungsörnen Lantbrödsmjöl
  • 2 dl Kungsörnen Dinkelmjöl
  • 2 dl Kungsörnen Rågkross
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl torkade aprikoser, hackade
  • 5 dl filmjölk
  • 0,5 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Koka upp vatten och häll över rågkrossen, låt stå 3 timmar. Eller blötlägg i kallt vatten över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner filmjölk och sirap och rör om till en jämn smet.
  5. Häll över smeten i formen och strö över lite mjöl. Grädda i 60 minuter i den nedre delen av ugnen.
  6. Låt brödet vila 10 minuter i formen. Låt svalna och skär upp i skivor.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Pizza med brieost, päron och valnötter Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga recept.

Läs mer