Sätt ugnen på 175 grader. Rita runda cirklar, ca 4-5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa socker och smör fluffigt. Vispa i ägget. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner blandningen i smöret. Blanda ner mjölk och rör till en slät smet.
Fyll en spritspåse med slät tyll och spritsa till runda kakor. Grädda i ca 8-10 min.
Maräng
Använd gärna en köksmaskin med metallskål och ballongvisp. Häll äggvitan och socker i skålen och ställ över ett vattenbad. Blanda ned vitvinsvinäger.
Vispa marängen över vattenbadet tills den når en temperatur på 65 grader. Sätt i köksmaskinen och vispa tills den blir rumsvarm.
Dekoration och garnering
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
Dela 1 banan i små bitar och stek i 1 msk muscovadosocker. Hacka 50 g jordnötter.
Blanda lite av den smälta chokladen med marängen så det blir ett fint mönster.
Montering
Lägg en skiva banan på en kaka och spritsa på lite av marängen. Doppa ”locket” i chokladen och sätt den på bananen och marängen. Strö över de hackade jordnötterna.