Receptet kommer ur bakboken Cookies & Crumbs. Köp boken här!
Läs mer
Ingredienser
stycken
190 g smör, kylskåpskallt och tärnat
150 g ljust muscovadosocker
90 g strösocker
2 ägg
320 g vetemjöl
10 g majsstärkelse [2 tsk]
25 g kakao
5 g bakpulver [1 tsk]
3 g salt [1 tsk]
180 g mörk choklad, grovhackad
15 marshmallows
Gör så här
Lägg smöret i mixer (eller i bunken till degblandaren med flatblandare) och mixa på medelhastighet i 15 sekunder tills smöret börjar brytas upp.
Tillsätt de båda sockersorterna och mixa ca 0,5 minut tills allt är grovt blandat. Skrapa ner smöret från bunkens sidor.
Häll i äggen och mixa i 20 sekunder tills det precis blandats. Mixa inte för länge, det gör inget om det är lite oblandat.
Blanda mjöl, majsstärkelse, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna i smörmixen i två omgångar, mixa i 15 sekunder mellan varje gång tills allt precis är blandat. Skrapa bottnen mellan varven.
Avsluta med att hälla i choklad och mixa hastigt på låg hastighet tills chokladen är grovt blandad i degen.
Skopa upp 75 g stora degbollar (1 rågad glasskopa eller ca 3 msk) till ca 15 cookies.
Pressa ner 1 stor marshmallow i mitten, täck kanterna av marshmallowen med lite deg. Du vill att den ska synas och bli fint bakad i ugnen.
Lägg degbollarna i en burk med lock, eller på en bricka som du täcker med plastfolie. Låt vila i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
Sätt ugnen på 190 grader varmluft, alternativt 210 grader vanlig ugnsvärme.
Placera degbollarna med marshmallowen uppåt med ca 5 cm mellanrum på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen i 9–10 minuter. Baka en plåt i taget om du inte använder varmluft.
Cookiesarna ska ha flutit ut något, rest sig och börjat få fast yta men fortfarande vara lite glansiga utan att bli krackelerade.
Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Flytta sedan över dem till ett galler och låt svalna ytterligare minst 10–15 minuter.
Om du har en brännare avslutar du med att bränna marshmallowen gyllenbrun.