Amerikanarnas favorit nummer ett vid lägerelden. Här är Roys variant i form av jordnötscookies fyllda med hemgjord marshmallow och toppade med choklad. Farligt goda!
Blanda smör och strösocker för hand eller i en köksassistent (använd vingen) i 2 minuter. Tillsätt
äggula och fortsätt blanda. Tillsätt sedan lönnsirap och de mixade jordnötterna. Sist siktar du i
vetemjölet, blanda tills det gått ihop till en deg.
Plasta degen och låt stå i kylen 1 timme. Ta ut degen från kylen en stund innan du ska använda den så går det lättare att kavla.
Sätt ugnen på 190 grader, varmluft.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord ca 1/2 cm tjock. Stansa ut 40 stycken, 5-6 cm i diameter runda kakor, använd en stansring eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 15 minuter, kakorna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt. När kakorna svalnat, bred ett tunt lager med jordnötssmör på hälften av dem.
Marshmallow
Lägg gelatinbladet i kallt vatten och äggvitan i en ren rostfri bunke som du kan vispa med en elvisp i.
Vatten, socker och glykos blandar du i en liten kastrull. Koka upp det du har i kastrullen till 128 grader, när termometern visar 120 grader börjar du vispa äggvitan till en maräng. När du nått rätt temperatur tar du kastrullen från värmen, gå i med gelatinbladet och med en tunn stråle över marängen. Vispa tills marängen känns fast och sval.
Fyll marängen i en spritspåse och spritsa en liten boll med maräng på resterande kakor. Lägg sedan på kakan med jordnötssmör på som ett lock (sidan med jordnötssmör ska vara uppåt), tryck till lite lätt. Låt sätta sig 30 minuter i rumstemperatur.
Garnering
Smält den mörka chokladen försiktigt. Doppa toppen av kakan så att du täcker jordnötssmöret, strö sedan lite grovhackade jordnötter och flingsalt över, låt stelna.