Så gör du egen garganelli

Så gör du egen garganelli
Foto: Dante Zia
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Så gör du egen garganelli

Av: Dante Zia, Oscar Zia

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

60 m

Så här gör du hemgjord pasta garganelli på bröderna Zias recept!

Ingredienser

portioner
  • 450 g vetemjöl
  • 6 äggulor
  • 3 ägg
  • ca 1 krm salt

Du behöver

  • pastamaskin (eller kavel)
  • rundstav
  • gnocchibräda

Gör så här

  1. Häll mjölet i en stor bunke och gör en grop i mitten av mjölet.
  2. Häll i äggen och saltet i gropen. Vispa lätt med en gaffel. Rör om med gaffeln tills äggen bundit en del av mjölet.
  3. Vänd ner degen på en arbetsyta och börja knåda. Knåda degen i ca 10 minuter tills den får rätt konsistens. Den ska inte vara klibbig men heller inte snustorr. Reglera med äggvita och mjöl. Du behöver nästan alltid regleras lite, då äggen inte alltid har samma storlek.
  4. Låt degen vila i 30 minuter.
  5. Kavla ut degen med pastamaskin eller kavel. På min pastamaskin (Atlas) kavlar jag den tills den är på tjocklek “5”.
  6. Skär ut kvadrater som är 5 x 5 cm. Använd runstaven och rulla kvadraterna över gnocchibrädan så att Garganellina formas.