Så gör du en perfekt cheesecake!

Så gör du en perfekt cheesecake!

12 ingredienser

45 min + tid i kyl

Se & gör steg för steg hur du får till en perfekt klassisk cheesecake. För ett säkert resultat, använd en bra och krämig färskost av hög kvalitet som Philadelphia. Dekorera med färska bär och ätbara blommor för en vacker sommartårta.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10

Botten

  • 75 g smör
  • 225 g digestivekex [15 st]

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 600 g Philadelphia Original
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 äggvita

Dekoration

  • färska bär
  • ätbara blommor (ex penséer)
  • digestivekex, smul

Gör så här

Botten

  1. För en hög cheesecake använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel i samma storlek som formen från ett bakplåtspapper och lägg den i botten på springformen. Då får du enkelt loss kakan från formen.
  2. Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet i cirka 30 minuter.

Fyllning

  1. Se till alla alla ingredienser är rumstempererade. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
  2. Värm 1 dl av vispgrädden i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten kastrull, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop 1 dl florsocker med Philadelphiaosten och vaniljsocker i en bunke
  4. Vispa den resterande vispgrädden i en annan bunke. Tillsätt 0,5 dl florsocker, lite åt gången och vispa tills att du får små toppar på grädden.
  5. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en tredje bunke.
  6. Vänd ner gelatingrädden i Philadelphiakrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens.
  7. Vänd ner den vispade grädden i Philadelphiakrämen, försiktigt med en slickepott. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.
  8. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med folie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig. Gärna över natten så hinner fyllningen stelna ordentligt och botten bli fuktig och god.
  9. Garnera din cheesecake med valfria bär, ätbara blommar och smulade digestivekex.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 17 Ostkaka med färsk grapefrukt

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer