Sabji stekta grönsaker

Sabji stekta grönsaker
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Sabji stekta grönsaker

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 m

Sabji är en indisk rätt med stekt vitkål som är smaksatta med gurkmeja och chili. Den här rätten är mångsidig och kan anpassas med olika grönsaker för en färgglad och näringsrik måltid.

Boktipset!
Currymamman, mina indiska favoriter!

Boktipset!

Receptet kommer från Malins kokbok "Currymamman, mina indiska favoriter"

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 vitkål
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Strimla vitkålen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek senapsfrön tills de poppar.
  3. Häll i vitkål, gurkmeja, salt och chiliflakes.
  4. Fräs under omrörning i några minuter.
  5. Smaka av med salt.