Stycka fisken i bitar på 200 gram. Lägg dem på röklådans galler och salta och peppra. Sätt i gång röken med ensrisspån och citrontimjan i, sätt in gallret och täck med locket.
Låt fisken rökas 5 minuter, dra därefter röklådan från värmen men låt fisken ligga kvar ytterligare 10 minuter. Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Fräs hälften av löken och vitlöken tillsammans med saffran och gurkmeja. Slå på rikligt med vatten och låt koka upp.
Salta och koka därefter risonipastan i det gula vattnet. Skär bort eventuella kanter på osten och tärna den i kuber. Lägg osten i en kastrull och häll på vinet och vispgrädden.
Koka ihop ostblandningen till en krämig sås. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek spenaten med resten av löken. Lägg till sist upp allt till serveringen och lägg färska örter på toppen.