Tvätta potatisen och picka den med en gaffel så att inte skalet spricker när den bakas.
Baka potatisen, antingen i mikro på högsta effekt (tiden varierar beroende på hur många potatisar du bakar, samt hur stora de är) eller i vanlig ugn på 200 grader i cirka 45 minuter (också här varierar tiden beroende på potatisarnas storlek).
Finhacka löken, vitlöken, chilin och citrongräset.
Fräs löken och vitlöken tills den blir mjuk. Låt därefter ingefäran, chilin och citrongräset fräsa med en stund. Strö i sockret och glasera allt i ett par minuter på svag värme.
Häll i äppelcidervinägern och koka den väldigt kort. Avsluta med att vända i chilisåsen och gör ett snabbt uppkok.
Hetta upp en grillpanna. Pensla köttet med olja, salta och peppra.
Grilla köttet, cirka 2-3 minuter på varje sida och servera det tillsammans med potatisen och barbequesåsen. Garnera tallrikarna med salladen.