Pilaff på kyckling

Pilaff på kyckling

15 ingredienser

30 min

Den här rätten innehåller bara 300 kalorier per portion och är utsökt! Eller vad sägs om ingredienser som gula russin, cashewnötter, vitlök och kanel?

Ingredienser

portioner
  • 300 g kyckling
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 5 tsk flytande margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 morötter
  • 0,5 dl gula russin
  • 4 msk cashewnötter
  • 0,5 tsk malen kanel
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Koka basmatiriset i kycklingbuljongen på svag värme i 15 minuter. Tärna ner kycklingbrösten under tiden. Skala och finhacka löken, vitlöken och morötterna.
  2. Hetta upp en stekpanna och fräs den tärnade kycklingen i margarinet. Lägg sedan i de finhackade grönsakerna. Avsluta med tomatpurén och fräs ytterligare i någon minut.
  3. Blanda i kycklingröran i riset och lägg i russinen, nötterna och kanelen. Låt riset sedan koka klart.
  4. Lägg upp på ett stort fat och klipp över koriander och mynta. Servera med en blandad sallad.