Risotto Milanese och grillad kyckling

Risotto Milanese och grillad kyckling

11 ingredienser

40 min

En krämig och varmt gul saffransrisotto med grillad kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 l hönsbuljong
  • 4 dl avorioris
  • 100 g smör
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 kycklingbröst
  • 1 zucchini
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingbrösten i tre långa strimlor vardera på en skärbräda av plast. Pressa två vitlöksklyftor och lägg i en skål, tillsätt olivoljan. Lägg ner kycklingen för att marinera och ställ undan.
  2. Skala och finhacka löken och resten av vitlöken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken och vitlöken tillsammans med saffran.
  3. Rör sedan ner riset och fräs till det ljusnar och blir genomskinligt. Häll då på två deciliter av den heta hönsbuljongen och fortsätt röra. Häll på mer buljong vartefter vätskan kokat in, men inte mer än att buljongen täcker riset.
  4. Kontrollera efter cirka 20 minuter om riset är klart – rör i så fall ner smöret och parmesanosten. Salta och peppra.
  5. Skiva zucchinin i tunna skivor, olja, salta och peppra den och grilla tillsammans med kycklingen. Servera tillsammans med risotton.