Saffran- och pistagekola

Saffran- och pistagekola
Foto: Dansukker

Saffran- och pistagekola

7 ingredienser

45 min

Gör en extra lyxig julkola i år med med saffran och pistage. Det här kommer bli en riktig favorit på glöggminglet och julens godisbord!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3,5 dl Dansukker Strösocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 msk Dansukker Glykossirap
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 50 g pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser förutom pistagenötter i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är 125 grader, eller gör ett kulprov.
  2. Hacka under tiden pistagenötterna och häll ner i kolasmeten när den nått rätt temperatur. Pensla en form, ca 18x25 cm med olja och häll i kolasmeten. Låt stå ett dygn.
  3. Skär kolan i bitar och slå in i smörgåspapper eller cellofan.
TIPS!
Fler tips!
Pavlova-julgran

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer