Saffranstiramisu med vit choklad och hjortron

NYHET
koket.se
Saffranstiramisu med vit choklad och hjortron
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Saffranstiramisu med vit choklad och hjortron

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Den här juliga tiramisun kan bli en riktig fullträff i vinter! Saffran, vit choklad och hjortron får desserten att verkligen stråla till både utseende och smak.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mousse

  • 150 g vit bakchoklad
  • 450 g färskost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl florsocker

Hjortronsås

  • 4 dl hjortron
  • 1,5 dl strösocker

Montering

  • 1 g saffran
  • 1 msk honung
  • 1 citron, saften
  • 1 dl yuzujuice
  • 8-12 savoiardikex (beroende på storlek på glas/tallrik)

Gör så här

Mousse

  1. Smält chokladen och blanda den med övriga ingredienser.
  2. Ställ i kylen i ca 1 timme.

Hjortronsås

  1. Sjud hjortron och socker tills sockret löst sig.
  2. Sätt sedan såsen åt sidan.

Montering

  1. Blanda saffran, honung, citronjuice och yuzujuice.
  2. Doppa kexen i saffransblandningen och varva dem sedan med moussen i glas.
  3. Sätt in glasen i kylen.

Servering

  1. Toppa varje tiramisu med hjortronsåsen innan servering.