Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Ställ åt sidan så länge.
Fortsätt med bulldegen. Häll mjölken i hushållsassistent eller en bunke (om du har en assistent är det lättast att använda den). Smula ner jästen och tillsätt kardemumma, saffran, socker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla sedan ut en bit i taget till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och vik sedan degen på mitten. Skär den i 2 cm breda remsor och tvinna dem. Snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en med bakplåtspapper.
Upprepa med den andra degbiten och låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 1 1⁄2 timme. Sätt ugnen på 225 grader när det är 20 minuter kvar av jästiden.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 minuter, tills de fått en fin gyllene färg. Gör sockerlagen under tiden. Koka upp allt i en kastrull på medelhög värme. Låt sjuda tills allt socker smält och ta sedan av från värmen. Blanda ingredienserna till garneringen.
Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem genast med sockerlag. Strö över mandelblandningen.