Saffranscookies med vit choklad

Saffranscookies med vit choklad Dansukker
Foto: Köket.se

Saffranscookies med vit choklad

11 ingredienser

1 h

Mjuksega i mitten och krispiga kanter - precis som en cookie ska vara! Dessa passar perfekt till adventsfikat med en ljuvlig smak av saffran och bitar av vit choklad.

Dansukker ljus sirap
DanSukker produkter NY

Dansukker ljus sirap

Passar utmärkt till godis, småkakor, efterrätter, såser, kötträtter mm.

Läs mer

Ingredienser

portioner cookies
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 4 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 förp saffran
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 150-200 g vit bakchoklad, grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman socker, smör, sirap, vaniljsocker och saffran med en elvisp. Vispa tills du har en fluffig smet.
  3. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.
  4. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en separat bunke. Blanda försiktigt ihop de torra ingredienserna med smörblandningen.
  5. Blanda i den grovhackade chokladen och låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
  6. Dela degen i 36 bitar och rulla till bollar. Placera med avstånd på bakplåtsklädda plåtar och tryck till bollarna något.
  7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, tills kanterna är färdiggräddade men mitten av kakorna fortfarande är sega och mjuka.
  8. Flytta kakorna till ett galler för att svalna. Servera och njut!
TIPS!
Fler tips!
Fransk nougat med pistagenötter

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker.

Läs mer