1,5 dl neutral olja (t.ex. solros, lite till pensling)
2 citroner, zest
1 clementin, zest
5 dl vetemjöl (lite extra till formen)
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
0,5 g saffran
2 dl florsocker
1 citron
2 clementiner, zest
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Blanda saffran och citronsaft i ett glas och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker mycket vitt och pösigt och vänd sedan ner yoghurt, olja, saffransvätskan, citronzest och clementinzest.
Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten.
Pensla en brödform med olja och mjöla ett mycket tunt lager. Häll i smeten, jämna till och grädda sedan i ca 50 minuter.
Vispa ihop saffran och florsocker till glasyren med saften från ungefär tre fjärdedelar av citronen, späd med det sista om den känns för trög.
Ta ut kakan och dra en liten vass kniv längst med sidorna. Låt svalna 15 minuter och vänd sedan ut kakan ur formen.
Låt kakan bli ljummen innan du vispar ihop glasyren igen och ringlar den generöst över kakan. Riv över clementinzest och servera i tjocka skivor. Njut, kakan håller sig saftig länge!