Saffranskaka med mascarponefrosting

Saffranskaka med mascarponefrosting
khadija mahmoud profilbild
khadija mahmoud profilbild

Saffranskaka med mascarponefrosting

16 ingredienser

1 h

En strålande god saffranskaka med mascarponefrosting passar perfekt att förgylla veckan med.

Ingredienser

portioner

Saffranskaka

  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • salt [1 nypa]
  • 180 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg

Mascarponefrosting:

  • 200 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • salt [1 nypa]

Servering

  • hallon

Gör så här

Saffranskaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Värm mjölken till fingervarmt och tillsätt saffran. Låt stå i 15 minuter för att frigöra saffranssmaken.
  3. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt) i en bunke och ställ åt sidan.
  4. Smörj en springform med smör och täck den med kokosflingor för en härlig yta.
  5. Smält smöret och vispa ihop strösocker och ägg tills smeten blir lätt och luftig.
  6. Häll i saffransmjölken och rör om ordentligt innan du försiktigt blandar i de torra ingredienserna. Rör tills allt är väl blandat.
  7. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr.

Mascarponefrosting

  1. Vispa ihop mascarpone, vispgrädde och vaniljsocker tills blandningen blir krämig och fyllig.
  2. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt in det för att få en jämn, len frosting.

Servering

  1. När kakan har svalnat så spritsa eller bred på frostingen.
  2. Garnera med färska hallon för en extra smakupplevelse.