Katalaner påminner om mazariner men innehåller till skillnad från mazariner även sylt. Här är såväl saffran och rårörda lingon som ger god smak åt denna kondisklassiker.
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Platta ut och plasta in. Lägg i kylen.
Lingon
Rör ihop lingon och socker. Låt stå 1 timme.
Mazarinfyllning
Riv mandelmassan. Blanda i saffran och smör. Vänd sedan i äggen och rör till en klumpfri massa.
Montering
Sätt ugnen på på 180 grader.
Kavla ut mördegen ca 2 mm tunn. Fodra mazarinformar med degen. Skär rent kanterna. Lägg några rårörda lingon i botten på varje form. Fyll på med mazarinmassa, ca 2/3 delar av formen.
Grädda ca 10-20 minuter beroende på formen.
Tag ut och vänd formarna upp och ned, låt svalna.
Blanda florsocker och vit sirap, om det behövs tillsätt vatten till önskad tjock glasyr. Lägg lite rårörda lingon på katalanerna och avsluta med glasyr.