Saffranskladdkaka med hallongrädde

saffranskladdkaka med hallongrädde ny
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Saffranskladdkaka med hallongrädde

10 ingredienser

40 m

Denna kladdkaka twistas med vit choklad och saffran och smakkombinationen är gudomlig. Serverad med en hallongrädde blir det den perfekta fikan eller efterrätten!

Ingredienser

portioner
  • 200 g vit bakchoklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker, att pudra med

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form, ca 23 cm i diamater, som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

Hallongrädde

  1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  3. Servera direkt och njut!