Saffransmarshmallow med citron

Saffransmarshmallow med citron
Foto: TV4
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Saffransmarshmallow med citron

8 ingredienser

1 dygn

Hemgjorda marshmallow med saffran och citron blir riktiga stjärnor till jul med sin fluffiga konsistens och strålande färg.

Ingredienser

portioner styck
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl glykossirap
  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 1 förp saffran [1 gram]
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl majsstärkelse

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Blanda socker, glykos, vatten och citron i en kastrull och låt koka i 2 minuter.
  3. Tillsätt gelatinbladen samt saffran och vispa på full hastighet i ca 10–15 minuter. Det ska bli en spritsbar konsistens som liknar maräng.
  4. Spritsa toppar av smeten på en silikonmatta eller bakplåtspapper.
  5. Låt torka över natten så att gelatinet utvecklas ordentligt.
  6. Blanda florsocker och majsstärkelse.
  7. Ta försiktigt loss marshmallowsen och vänd dem i florsockerblandningen.
  8. Sikta slutligen bort överflödigt florsocker.