Allt blandas och får stå svalt och mörkt minst 2 veckor, gärna 2 månader.
Saffransdeg
Blanda alla ingredienser till en deg på lägsta hastigheten om man använder maskin, annars bara knåda på, i maskinen så låt degen gå i ca 10-20 minuter.
Öka hastigheten till medel och låt gå ytterligare 5 minuter eller tills degen släpper kanterna, ser blank ut och glutenutvecklingen är bra.
Stanna maskinen och gör glutentest, tag en boll utav degen, doppa den i mjöl och dra försiktigt åt olika hål så att degen blir tunn och håller ihop då är glutenutvecklingen bra och degen är färdig.
Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper med lite mjöl, ställ plåten i kyl minst 4 timmar.
Fyllning
Mixa pumpakärnor, socker och kanel fint. Blanda i smör.
Montering
Dofta med mjöl på bakbordet, dvs ut med mjöl på bordet, skall vara en tunn hinna utav mjöl. Kavla ut degen i en rektangel som är ca 50 x 50 cm och 3-4 mm tjock, lyft på degen under tiden så att den slappnar av, lite mer mjöl på bordet om det behövs.
Stryk på fyllningen. Gör ett 3-slag, vik 1/3 av degen mot dig, vik sedan 1/3 del av degen ifrån dig ovanpå resterande 2/3 delar.
Kavla degen jämn, ca 30 cm bred och 60-70 cm lång.
Skär degen i remsor, antingen med kniv eller en sporre/pizzaslicer, håll vikten på bitarna runt 90 g.
Snurra bitarna som ett nystan och lägg på en plåt med bakplåtspapper, med eller utan bullform.
Sjud upp vatten i en kastrull, häll vattnet i en ugnsform och sätt in i botten på en avstängd ugn, sätt in plåten/plåtarna med bullar och stäng, det bildas kondens och värme utav det sjudande vattnet, eventuellt så byter man vattnet om det behövs.
Låt jäsa i ca 1-2 timmar eller till knappt dubbel storlek.
Tag ut plåtarna, sätt ugnen på 220 grader med varmluft.
Pensla bullarna med äggstrykning och strössla på pärlsocker och lite svarta sesamfrön.
Sätt in plåten och sänk värmen till 190 grader, grädda 1 plåt i taget ca 10-12 minuter.
Tag ut och pensla dem varma bullarna med apelsinblomssockerlag.