Saffranssnöboll

Saffranssnöboll
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Saffranssnöboll

9 ingredienser

30 min + tid i kyl

En krämig havreboll med saffran och kokos gör sig riktigt bra som julfika.

Ingredienser

portioner styck
  • 1,5 dl grädde
  • 1 g saffran
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2,5 dl strösocker
  • 7 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ev 0,5 krm salt
  • 450 g vit bakchoklad
  • riven kokos (att toppa med)

Gör så här

  1. Blanda grädde och saffran så att saffranet löser upp sig. Ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och strösocker fluffigt.
  3. Tillsätt havregryn, grädden, vaniljsocker och lite salt. Vispa ihop till en jämn smet.
  4. Forma smeten till bollar och ställ in i frysen i ca 30 minuter eller tills de är väldigt kalla.
  5. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
  6. Häll upp chokladen i ett glas och låt den svalna.
  7. Stick ner en tandpetare i saffransbollarna och doppa dem sedan i den vita chokladen.
  8. Vänta tills chokladen stelnat något innan du lägger ner bollarna på en tallrik och toppar med riven kokos.
  9. Låt bollarna stelna i kylen innan servering.