Stöt saffran och sockerbiten fint. Koka upp mjölken och blanda med saffranet, låt svalna till 37°.
Smula jästen i en bunke (använd gärna köksmaskin monterad med degkrok). Häll över saffransmjölken.
Blanda i socker och salt, täck med plastfilm och låt jäsa ca 15 minuter. Tillsätt 3 dl av mjölet och arbeta ihop till en deg. Tillsätt smöret i klickar och kör maskinen tills allt smör arbetats in. Arbeta in resten av mjölet i omgångar, degen får inte bli för hård. Knåda degen ca 10 minuter. Täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 lika stora delar. Rulla varje del till en slät boll och kavla ut runda kakor, ca 30 cm i diameter.
Bred nötkrämen på en kaka och lägg den andra kakan ovanpå. Bred på krämen och täck med den tredje kakan.
Markera mitten på kakan med ett glas, ca 6 cm i diameter. Skär kakan från mitten i fyra lika stora delar.
Skär sedan varje del i fyra lika stora delar. Ta två delar och vrid dem samtidigt två varv utåt och nyp ihop i ändarna. Gör på samma sätt med resten av degen.
Pensla stjärnan med gulan blandad med vattnet. Låt jäsa 30 minuter.
Värm ugnen till 200°. Grädda stjärnan i mitten av ugnen i ca 20 minuter, passa noga på slutet så att den inte bränns vid.