Saffranstiramisu

Saffranstiramisu
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Saffranstiramisu

10 ingredienser

30 min + tid i kyl

Säg hej till julens godaste dessert! Len och fluffig saffranskräm tillsammans med savoiardikex doppade i apelsinjuice och amaretto - magiskt gott!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 4 äggulor
  • 500 g mascarpone
  • 0,5 dl amarettolikör
  • 0,5 g saffran
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 förp savoiardikex
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 0,5 dl amarettolikör
  • granatäpplekärnor, till garnering

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, mascarpone, amaretto och saffran till en slät smet i en bunke.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp i en annan bunke, vispa till ett fast skum. Tillsätt sedan sockret lite i taget och fortsätt vispa tills en fin maräng.
  3. Vänd ner marängen i saffranskrämen med hjälp av en slickepott. Ställ åt sidan.
  4. Blanda apelsinjuice och amaretto i en djup tallrik, doppa savoiardikexen på båda sidor. Lägg upp kexen i en form (ca 20x25 cm).
  5. Häll hälften av äggsmeten över kexen. Bygg upp två lager och ställ sedan formen i kylen några timmar.