4 ingredienser
20 m + tid i kyl
"Jaha, vad är nu roserips, då? Jo det ska jag säga er, det är vårens egna vinbär, nästan. Jag har alltid kallat den för falsk vinbärsbuske eftersom det doftar otroligt av vinbär när man gnuggar på bladen eller doftar på blommorna. Otaliga gånger har jag suttit på min trätrappa och kikat på alla hundratals humlor som vaknat och surrat i busken. Det är som att det är deras första måltid och jag kan inte låta bli att tycka att de ser sömndruckna ut där de flyger.
När jag först började fundera kring denna bok så kände jag att jag redan gjort saft och sylt på allt som finns, men tänk så fel jag hade. Jag hade ju inte ens börjat. Det visade sig att busken jag haft utanför mitt fönster hette rosenrips, vackert va? Och det visade sig att den var en jävel på att sätta smak på saft, och färg med, för den delen. Här har ni vårens rosa dröm med en smak av röda och svarta vinbär på en och samma gång. Den är helt klart ett måste om ni eller någon ni känner har en sådan här buske, men tänk på att lämna lite blommor åt humlorna så att de får sin första måltid efter vintervilan." /My Feldt