Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en avlång sockerkaksform och lägg bakplåtspapper i botten av formen.
Smält smör i en kastrull och blanda i mjölken.
Sikta vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
Vänd i smöret och mjölken, blanda till en slät smet.
Vänd försiktigt i de torra ingredienserna i smeten.
Ta lite mindre än hälften av smeten i en annan bunke och sikta i kakao och ha i lite mjölk, blanda.
Lägg lite av den vita smeten i botten, ringla lite av chokladsmeten över och upprepa tills all smet är slut.
Marmorera smeten lite lätt med änden på en sked eller slickepott. Toppa med chokladknappar och grädda kakan längst ner i ugnen på 180 grader varmluft i cirka 35-40 min, gör stickprov innan du tar ut kakan.
Ta ut, låt svalna 10 minuter i formen innan du vänder ur den.