"Vegan eller inte, den här morotskakan utan animaliska produkter är LIVET! Den mjuka kakan är såå saftig och porös och frostingen är bara galet len och härlig." /Camilla Hamid
Tillsätt sedan fint rivna morötter och farinsocker och vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Blanda ihop vetemjölet med resten av de torra ingredienserna och sikta ner det i kikärtsblandningen. Vänd försiktigt till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Ha till sist i oljan och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kakan är helt genomgräddas.
Låt morotskakan svalna helt och hållet innan du har på cream “cheese” fröstingen.
Vegansk cream “cheese” frosting
Vispa ihop den växtbaserade färskosten med margarinet till en fluffig smet.
Ha sedan i florsockret och vänd försiktigt till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Vispar du i florsockret finns det risk att du får en lös frosting.
Bre frostingen på den avsvalnade morotskakan och dekorera med rivet limeskal.
Servera direkt eller förvara inplastad i kylskåpet.