Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om.
Tillsätt sedan smör, sirap, strösocker, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
Låt degkroken arbeta tills du har en jämn men kladdig smet.
Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillför lite mjölmix i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kanter eller arbetsbänken men fortfarande vara lite kladdig. Är den för torr redan nu så kommer även bullarna att bli torra.
Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln.
Vik hop rektangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång, dubbelvikt rektangel och dela den i 1 cm tjocka remsor.
Ta två remsor per bulle och tvinna dem längs med varandra och rulla ihop till ett bullknyte.
Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla dina bullar med blandningen.
Garnera bullarna med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är genomgräddade.
Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.